Poziv na Solar RoadShow "Dotakni...

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo vas na predavanja i demonstracije koje će se održati u sklopu Solar RoadShowa "Dotakni fotonapon – energija u rukama studenata", u utorak, 25. 4. od 12 do 14 sati u Velikoj dvorani Studija.

Na predavanju ćete moći čuti kako u praksi izgledaju poslovi u realnom sektoru koji su vezani uz fotonaponske elektrane. Kolege koji su nakon završetka Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora počeli raditi u industriji uvest će vas teoretski u problematiku izrade ponude i opisati što Studij pruža za rad u PV industriji. Nakon toga, fokus ćemo staviti na tehnologiju, preciznije invertere, a to će napraviti kolege iz poduzeća Sofar d.o.o., koji pruža tehničku podršku za instalaciju za Srednju Europu i Adria regiju. Konačno, bit će prikazano kako bi u projektantskom uredu izgledao rad s PVSOL softverom, s čime će se studenti najvjerojatnije prvo susresti kada završe Studij.

Očekivani raspored događaja nalazi se u nastavku:

  • Uvodna riječ (FER i Microline) - Tko smo, što smo i o čemu će biti riječ (15 min)
  • Marjan Anušić (Microline) - Zašto se odlučio za FER, iskustvo sa studija i rada u PV industriji uz prednosti i nedostatke onoga što je naučio na fakultetu za kasniju primjenu u karijeri (10 min)
  • Dorotea Bigović i Marjan Anušić  (Microline) - Proces izrade ponude solarne elektrane (15 min)
  • Filip Mlinarić (Sofar) – Inverteri (30 min)
  • Paula Grubišić (Inovapro) - Prezentacija procesa projektiranja u PVSOL-u (30 min)
  • Q&A (15 min)
Autor: Petra Škaberna Blažević
Popis obavijesti