Uvjeti upisa

Pravo na pristup upisnom postupku imaju osobe koje su završile srednju školu u trajanju od 4 godine i uspješno položile državnu maturu. U razredbenom postupku može se postići najviše 1000 bodova. Pojedini dijelovi postupka pritom donose:

  • postignuti uspjeh u srednjoj školi najviše 400 bodova,
  • rezultati ispita državne mature najviše 600 bodova.

Kriteriji za bodavanje su sljedeći: 

  • 40% Ocjene iz srednje škole (10% za svaki razred),
  • 40% Matematika A,
  • 20% Fizika ili Kemija - pristupnik ne mora položiti niti jedan od ova dva izborna predmeta, ali se polaganjem jednog od ovih izbornih predmeta stječu dodatni bodovi (ako je pristupnih polagao oba ova izborna predmeta, računa se bolji rezultat).

Uz ove uvjete potrebno je imati i položene predmete državne mature:  

  • Hrvatski jezik - kandidatima državljanima zemalja članica EU koji su završili srednje obrazovanje u EU umjesto Hrvatskog jezika na državnoj maturi priznaje se položen materinski jezik u sklopu njihovog vanjsko vrednovanog završnog ispita,
  • Strani jezik.

Upisna kvota: 50

Detaljnije informacije o upisnom postupku možete pronaći na web stranicama www.postani-student.hr (u pregledniku studijskih programa odaberite visoko učilište "Sveučilište u Zagrebu" i mjesto izvođenja "Šibenik").


Studij

Studij se izvodi u Šibeniku, ali studenti imaju sva prava studenata Sveučilišta u Zagrebu. Završetkom studija u trajanju od šest semestara, Sveučilište u Zagrebu izdaje diplomu akademskog naziva: 

  • Sveučilišni/a prvostupnik/ca (baccalaureus/a) inženjer/ka energetskih tehnologija

 

Nastavak studija

Nakon završenog studija, studenti koji žele nastaviti školovanje mogu upisati brojne diplomske studije, uključujući i diplomske studije na FER-u, u Zagrebu (na koje se studenti iz Šibenika upisuju pod istim uvjetima kao i studenti s FER-ovih prijediplomskih studija u Zagrebu).

 

Tržište rada

"Zeleni poslovi", vezani uz održivi razvoj, pozitivan utjecaj na okoliš, energetsku učinkovitost i zaustavljanje negativnih klimatskih promjena spadaju u brzo-rastuće sektore. Osobe s kompetencijama koje se stječu završetkom studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora izuzetno su tražene na tržištu rada.

Nakon završetka ovog studija, prvostupnici inženjeri mogu se zaposliti na brojnim poslovima povezanim s održivom odnosno "zelenom" energetikom, pri čemu treba znati da se trenutačno, u skladu s #NextGenerationEU i #EUGreenDeal, u cijeloj Europi otvara izuzetno velik broj inovativnih i dobro plaćenih radnih mjesta.

 

 

 


Brošure

Dokumenti