Profesori Studija u Šibeniku ponovno...

Istraživačka grupa sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD) objavila je novu studiju o znanstvenoj citiranosti, listu koja rangira 2% najutjecajnijih svjetskih znanstvenika odnosno najcitiranijih znanstvenika u svim znanstvenim disciplinama.

Objavljene su dvije liste: lista najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru i lista najutjecajnijih znanstvenika za 2021. godinu.

Na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu za cjelokupnu znanstvenu karijeru nalaze se dva profesora s našeg Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora: prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić s FER-a u području "Energy" i prof. dr. sc. Neven Duić s FSB-a u području "Environmental Sciences".

Na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu za 2021. godinu nalaze se četiri profesora s našeg Studija: prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić s FER-a u području "Energy", prof. dr. sc. Damir Žarko s FER-a u području "Electrical & Electronic Engineering",  prof. dr. sc. Neven Duić s FSB-a u području "Environmental Sciences" te prof. dr. sc. Goran Krajačić s FSB-a u području "Mechanical Engineering & Transports".

Rad je u cijelosti dostupan ovdje.

Studija je koristila podatke iz Scopus baze koja mjeri utjecaj znanstvenika do kraja 2021. godine. Studija koja klasificira znanstvenike u 22 znanstvena polja i 176 grana analizirala je citate u periodu od 1996. do 2021. godine i temeljena je na složenom modelu koji koristi šest standardiziranih pokazatelja znanstvene produktivnosti.

Autor: Petra Škaberna Blažević
Popis obavijesti