Na kojim inovativnim poslovima rade...

Jedna od najvažnijih stavki u rješavanju izazova vezanih uz klimatske promjene je i način na koji proizvodimo te koristimo energiju. Ključnu ulogu u tome odigrat će stručnjaci energetike, inženjeri koji će nam pomoći učinkovitije koristiti energiju i preći na održive izvore poput sunčane ili energije iz vode ili vjetra, piše portal Srednja.hr u članku "Dva najjača tehnička faksa u zemlji imaju zajednički studij: Evo čime se s njim možete baviti".

U članku je izdvojeno četvoro naših alumna - Josipa, Luka, Dijana i David - koji danas rade na zelenim poslovima budućnosti odnosno razvijaju inovativne tehnologije koristeći čistu, održivu energiju.

Više inormacija nalazi se u nastavku obavijesti i na poveznici članka.

Josipa Stegić i Luka Budin dio su prve generacije Studija, a danas rade na FER-u kao istraživači u području energetike. Luka često zna reći da mu je studiranje u Šibeniku bila jedna od najboljih odluka u životu, a Josipa se prisjeća da je zahvaljujući određenim predmetima na preddiplomskom studiju u Šibeniku, kasnije bila u prednosti na pojedinim kolegijima koje je polagala na diplomskom studiju na FER-u.

Dijana Mijalica nedavno je diplomirala, a odmah po završetku studija zaposlila se u poduzeću koje se bavi projektiranjem solarnih elektrana. Njezin kolega David Amanović, bavi se tehničkim vođenjem i nadzorom vjetroparkova i definitivno ima najdinamičniji posao koji povremeno podrazumijeva i fizički pregled vjetroturbina.

Autor: Petra Škaberna Blažević
Popis obavijesti