Inovativna IT rješenja u službi...

U okviru projekta "Razvoj integriranog rješenja za upravljanje imovinom i podršku investicijskim procesima projektiranja, planiranja i provedbe izgradnje obnovljivih izvora energije - FieldWork 4 RES", 10. veljače 2022. godine organizirana je panel diskusija na temu regulatornih okvira za obnovljive izvore energije (OIE), izazove investicijskog procesa te održavanja.

Na skupu je kao panelist sudjelovao voditelj projekta FieldWork 4 RES na FER-u i voditelj Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, prof. dr. sc. Marko Delimar.

Tijekom panel rasprave diskutiralo se o pozitivnim promjenama novog Zakona o OIE te kako inovativna IT rješenja mogu podržati nadolazeće promjene, a predstavljen je i razvoj inovativnog rješenja za sveobuhvatno upravljanje investicijskim i operativnim ciklusom OIE postrojenja.

Projekt je financiran u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova putem natječaja Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II, započeo je u kolovozu 2020. godine i traje do kolovoza 2023. godine. Korištenje obnovljivih izvora energije dugoročno doprinosi diversifikaciji proizvodnje energije i sigurnosti opskrbe, smanjenju ovisnosti o uvozu energenata, smanjenju utjecaja uporabe fosilnih goriva na okoliš, povećanju konkurentnosti i otvaranju novih radnih mjesta.

Autor: Petra Škaberna Blažević
Popis obavijesti