Prijavi se za European Green...

S ciljem educiranja mladih o važnosti aktivizma, održivog razvoja i prevencije posljedica klimatskih promjena, Green European Foundation u suradnji s udrugom Forum za održivi razvoj Zeleni prozor već petu godinu zaredom organizira projekt European Green Activists Training.

Projekt se sastoji od četiri nacionalna treninga i jednog studijskog posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu:

  1. Prvi nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu)  – 18. - 19. rujna 2021.
  2. Drugi nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu) - 2. - 3. listopada 2021.
  3. Drugi nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu) – 27. - 28. studenoga 2021.
  4. Treći nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu) – 18. - 19. prosinca 2021.
  5. Studijski posjet Bruxellesu – kraj veljače ili početak ožujka 2022. godine (točan datum u najavi)

Sudionici projekta obvezni su sudjelovati na sastancima i svim nacionalnim treninzima, kao i na studijskom putovanju u Bruxelles.

Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti osobe iz Hrvatske u starosti od 18 do 25 godina. Posebno se potiču prijave onih koji nemaju dosadašnjeg iskustva u spomenutim područjima. Nakon selekcijskog procesa, odabire se 20 sudionika projekta.

Prijave su otvorene do 8. rujna 2021. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko online obrasca.

Za sva dodatna pitanja, moguće je kontaktirati organizatore preko e-mail adrese info@zeleniprozor.hr.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Cilj projekta je upoznati sudionike s institucijama Europske unije, zelenim temama, zelenim politikama i politikama održivog razvoja te kroz razne aktivnosti i diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istražiti mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva. Ovo je peta godina održavanja projekta, a mnogi su dosadašnji sudionici ostali aktivni u području održivog razvoja, zelenih politika, dok su neki čak dobili i priliku za stažiranje u institucijama EU.

Osim Hrvatske, u projektu EGAT sudjeluju i organizacije iz Finske, Grčke, Mađarske, Katalonije, Poljske i Češke.

Jednokratna kotizacija (participation fee) za sudjelovanje u projektu iznosi 450 HRK (60 eura), dok su troškovi smještaja i prehrane za sve nacionalne treninge, kao i troškovi studijskog putovanja u Bruxelles, u potpunosti pokriveni od strane organizatora. Za sudionike izvan Zagreba pokriveni su i eventualni putni troškovi za sudjelovanje u nacionalnim treninzima.

U slučaju izrazito nepovoljne epidemiološke situacije na razini Europske unije, postoji mogućnost odgode ili otkazivanja studijskog posjeta Bruxellesu.

Za sudjelovanje u svim nacionalnim treninzima obavezne su važeće COVID potvrde kao dokaz o preboljenju bolesti, cijepljenju ili testiranju brzim antigenskim testom ne starijim od 48 sati (odnosno PCR testom ne starijim od 72 sata). Na samim nacionalnim treninzima provodit će se sve mjere propisane preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj i uvođenja restriktivnijih mjera, nacionalni treninzi provodit će se online ili u hibridnom obliku, ovisno o aktualnoj situaciji i prateći preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Autor: Petra Škaberna Blažević
Popis obavijesti