Obavještavamo studente da su rang-liste III. kruga dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti dostupne na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti koji se na rang-listi nalaze unutar kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do utorka, 28. prosinca 2021. godine do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja Ugovora.

Ako u navedenome roku student/ica ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju. 

Ako student/ica odbija državnu STEM stipendiju, potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr označiti Odbijam stipendiju.

Studenti čiji su računi pod ovrhom moraju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun. Prilikom otvaranja zaštićenog računa prijavljuju sljedeće podatke uplatitelja:

Ime i prezime: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Adresa: Donje Svetice 38, Zagreb

OIB: 18683136487 (Ministarstvo financija)

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 102/2021.) izrađeno je ukupno osam rang-listi, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Upućujemo vas da redovito pratite mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na stem-stipendije@mzo.hr.

Autor: Petra Lukina
Popis obavijesti

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
STUDIJ ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I OBNOVLJIVIH IZVORA U ŠIBENIKUStudij izvode
Brošura studija


Repozitorij