Održana svečana promocija četvrte...

Svečana promocija četvrte generacije inženjera prvostupnika energetskih tehnologija Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora održana je 7. svibnja 2022. godine u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova "Civitas Sacra", u palači Galbiani u Šibeniku.

Povjerenstvo za promociju inženjera budućnosti činili su rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, dekan FER-a prof. dr. sc. Gordan Gledec, dekan FSB-a prof. dr. sc. Dubravko Majetić i voditelj Studija prof. dr. sc. Marko Delimar.

Domaćin svečanosti bio je gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić koji se okupljenima obratio prigodnim se riječima: "Najveće bogatstvo koje jedna zemlja ima je obrazovanje njezinoga naroda, a činjenica da ste odabrali Šibenik kao grad u kojem želite studirati, pruža mi poseban osjećaj ponosa. Svjesni smo da su održivi razvoj, zelena energija i pametne tehnologije poslovi budućnosti te čestitam mladima koji ovaj fakultet završe i steknu znanja koja se cijene na tržištu rada". Gradonačelnik Burić i ovom je prilikom istaknuo snažnu podršku koju Grad Šibenik od samih početaka pruža Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora te spomenuo skoro otvorenje novog i moderno opremljenog studentskog doma koji će dodatno ojačati studentski standard u Šibeniku.

U ime promovenata skupu se obratila Dijana Mijalica, nakon čega je uslijedilo svečano polaganje prisege i uručivanje diploma sveučilišnim prvostupnicima inženjerima energetskih tehnologija. Svečanost je dodatno oplemenila klapa "Pivači svetog Jakova" koja je, između ostalog, izvela akademsku himnu Gaudeamus Igitur. Na svečanosti su nazočili i novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, novoizabrani dekan FSB-a prof. dr. sc. Zdenko Tonković, novoizabrani prodekan FER-a Bojan Trkulja, te ravnatelji šibenskih srednjih škola.

Galerija fotografija dostupna je na Facebook profilu Studija, a medijske priloge pronađite na poveznicama: Grad Šibenik, Slobodna Dalmacija, Šibenik.in i TV Šibenik

Čestitamo našim promoventima i sretno!

Autor: Petra Škaberna Blažević
Popis obavijesti